Tarta z owocami!Pyszna i śliczna!
Leniwe, niedzielne popołudnie,kawa...a gdzie ciasto?!
Spokojnie,
ciasto jeszcze w lodówce,bo ta tarta choć szybka w robocie to wymaga dłuższego chłodzenia,będzie wtedy bardziej zwarta.
Jako,że pomysł zrodził się późno,tarta
wyszła nieco zbyt krucha.Najlepiej zrobić dzień wcześniej wtedy będzie w sam raz.
Za to smak tarty doskonały!Idealny!
Warzony z sercem(dziś tartę serwuje córka).
Jej zręczne palce wyczarowały jagodową rozkosz!
Składniki
2 opakowania kruchych ciastek
1/3 roztopionego masła
1 cukier waniliowy
1fix do bitej śmietany
1 śmietana 36%
1 serek mascarpone
konfitury malinowe(moje!)
borówki
jagody
Jak robić?
Prościusieńko!
Ciastka pokruszyć,wymieszać z masłem, dobrze wylepic dno tortownicy i brzegi.
Piec 15 min w 200 C.Wyjąć,poczekać aż wystygnie.W tym czasie robimy masę:
Ubijamy śmietanę ,dodajemy w trakcie fix i 1/2 cukru waniliowego.Pozostałą część cukru dodajemy do mascarpone i wszystko razem łączymy w jedną masę.
Na ostudzonym cieście smarujemy konfiturę i na to masę.Posyp jagodami i borówkami.wstaw do lodówki przynajmniej na kilka godzin.
Gotowe!
P.S.
Za kilka dni pierogi z jagodami na moim stole!
z pozdrowieniami
Ania.
2 opakowania kruchych ciastek
1/3 roztopionego masła
1 cukier waniliowy
1fix do bitej śmietany
1 śmietana 36%
1 serek mascarpone
konfitury malinowe(moje!)
borówki
jagody
Jak robić?
Prościusieńko!
Ciastka pokruszyć,wymieszać z masłem, dobrze wylepic dno tortownicy i brzegi.
Piec 15 min w 200 C.Wyjąć,poczekać aż wystygnie.W tym czasie robimy masę:
Ubijamy śmietanę ,dodajemy w trakcie fix i 1/2 cukru waniliowego.Pozostałą część cukru dodajemy do mascarpone i wszystko razem łączymy w jedną masę.
Na ostudzonym cieście smarujemy konfiturę i na to masę.Posyp jagodami i borówkami.wstaw do lodówki przynajmniej na kilka godzin.
Gotowe!
P.S.
Za kilka dni pierogi z jagodami na moim stole!
z pozdrowieniami
Ania.
0 komentarze:
Prześlij komentarz